Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan få venner?

Hei!

Hvor kan man få tak i det hvis man ikke har venner, eller kjenner ingen som vet hvor man kan få det?

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 14.09.2021

Hei!

Du lurer på hvor man kan få venner hvis man ikke har det. Mange barn og unge synes dette kan være vanskelig. Den nærmeste plassen å bli kjent med folk er på skolen og i klassen. Da må du våge å ta initiativ til å snakke med noen du har lyst å bli kjent med. Ung.no har noen gode tips til å bli tryggere sosialt. Her står det også forslag til hva dere kan snakke om.

Et annet tips er å engasjere seg i en idrett, en fritidsorganisasjon eller lignende. Det er lettere å bli kjent med nye mennesker i en situasjon hvor man har felles interesser. Da er det enklere å ha noe å snakke om og bli bedre kjent.

Hvis du føler at du har fått god kontakt med en annen person, kan du etter hvert prøve å ta initiativ til å gjøre ting sammen. Da kan du bruke det du har fått vite at dere har som felles interesser og spørre om det er noe den andre har lyst å være med på. Det kan være alt fra å bare være sammen for å se på en serie, spille et spill begge liker, trene sammen, gå tur, høre på musikk, gå på konsert, kino eller andre ting du har oppdaget dere har til felles. 

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut