Svar fra ungrus.no 17.02.2020
Hei!
Alkohol er det stoffet som gjør at man blir beruset når man drikker øl, sider, vin eller brennevin.
For å lage alkohol, må man få sukkeret i bær, frukt, korn, poteter, honning eller melasse til å gjære. Man kan også tilsette ekstra sukker og gjær for å bedre gjæringen. Under gjæringen spaltes sukkeret til alkohol og karbondioksid, og man får en væske som inneholder alkohol.
Alkoholrusen kan gjøre at man blir i godt humør. Rusen kan også gjøre at man blir mindre selvkritisk og mer villig til å ta sjanser. Man kan også få dårligere kroppskontroll og balanse. Drikker man mye, kan man begynne å snakke snøvlete, bli trøtt og sløv og reagere tregere. Blir man veldig beruset, er det ikke uvanlig å bli kvalm og kaste opp. Får man i seg altfor mye alkohol, kan det i verste fall være dødelig.
Håper det var forståelig!
Vennlig hilsen
Anne Wivestad
ungrus.no