Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hasj vs alkohol

Hei!

Er hasj verre enn alkohol i korte perioder?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 27.09.2021

Hei!

Du stiller et spørsmål det dessverre er nesten umulig å svare på. 
Hvordan rusmidler virker, varierer fra person til person. Hvordan rusen slår ut på den enkelte, kan også avhenge av dagsform eller hvilken situasjon man befinner seg i. I tillegg vil også mengden man bruker av et rusmiddel spille inn. Hvis man ruser seg mye i en kort periode, kan det virke negativt, uansett hvilket rusmiddel man bruker.
Rusmidler nedsetter dømmekraften og den kritiske sansen, man kan ta større risiko enn ellers og man blir dårligere til å koordinere kroppen. Det gjør at man kan komme opp i situasjoner der man utsetter seg selv for fare og gjør ting som kan få konsekvenser langt utover den perioden man ruser seg.

Hasj er et ulovlig rusmiddel i Norge, så man risikerer å få bot, som kommer på rullebladet, dersom man blir tatt for å bruke cannabisprodukter som hasj og marihuana.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 


 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut