Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Funn hjemme

Hei!

Har funnet hjemme noe små poser med frø, liten kvern, papir....ungdom i huset.

53 år

Svar fra ungrus.no 29.12.2022

Hei!

Det er ikke godt å si hva du har funnet. Det enkleste er å spørre ungdommene i huset hva dette er.
Hvis du er bekymret for om de er begynt å bruke rusmidler, kan jo dette være en god anledning til å få en viktig prat om hvordan de har det. Hvis du er bekymret, kan du si hvorfor du er det. Hvis ungdommen sier noe om rusmiddelbruk, er det viktig å prøve å holde hodet kaldt og dialogen åpen, uten fordømmelse.   
De fleste som prøver andre rusmidler enn alkohol, slutter etter en stund. Hvis man har andre ting man sliter med, kan risikoen for å få en skadelig rusmiddelbruk øke. Det er derfor viktig at hvis du som er voksen har et barn som eksperimenterer med rus, følger med og prøver å finne ut hva barnet ønsker og trenger for å komme ut av en negativ utvikling. Du kan eventuelt kontakte fastlegen, kommunen eller spesialisthelsetjenesten der du bor for å ha noen å drøfte situasjonen med.

Det kan være at dette ikke er noe å bekymre seg for i det hele tatt, men når du først er begynt å lure på hva du har funnet, kan det være like greit å spørre, så får du ta det videre derfra.

Her er noen gode råd for foreldre fra rusinfo.no, som kanskje kan være nyttige for deg.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut