Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Bekymret for gutt i klassen

Hei!

Jeg har en gutt i klassen min som henger med folk som er flere år eldre enn han. Inkludert broren min på 14 år. Denne gutten er 12 år. Han henger også med folk som er oppe i 16 til 20 åra.
De pleier å møtes på skolen vår og henge der. I dag var jeg og en venn av meg på skolen, så fikk vi høre fra en annen gutt at han hadde sett han i klassen min røyke tidligere.
Jeg blir jo litt redd for han da. Jeg sier det til mamma, hun sier at det er noe tullball.
Hva skal jeg gjøre? Eller hva kan jeg bidra med for at han skal slutte?

Jente 12

Svar fra ungrus.no 07.10.2020

Hei!

Det er fint at du bryr deg så mye om klassekameraten din at du både sier i fra til din mor og skriver til ungrus.no for å finne ut hva du kan gjøre med bekymringene dine.

Når man er ung, kan det ofte være stas å få innpass blant ungdom som er litt eldre, Noen kan da føle seg presset til å gjøre ting de ellers ikke ville gjort for å bli godtatt. 
Jeg vet ikke hvor godt du kjenner klassekameraten din, men kanskje det enkleste ville vært å snakke med ham selv? Du kan si hva du har hørt, og si at du er redd for at han er begynt å røyke. Kanskje han trenger å bli bedt med inn i noen andre fellesskap? Kan du og dine venner be han med på noe av det dere gjør på fritida?

Det er ikke ditt ansvar å få klassekameraten din til å slutte å røyke, men hvis du tenker at det virkelig er grunn til bekymring for gutten, kan du ta det opp med kontaktlærer eller helsesykepleier på skolen. Da er det de voksnes ansvar å sjekke det ut.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut