Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Alkohol og sex

Hei!

Hva skjer hvis du er beruset under sex?

Gutt 16

Svar fra ungrus.no 09.02.2024

Hei!

Jeg er litt usikker på hva du mener med spørsmålet ditt. Er man lett beruset, kan man få mer lyst på sex, men hvis man er veldig beruset, kan det hos menn påvirke potensen, slik at man ikke klarer å fullføre samleie.

Alkohol virker også på den måten at vi blir mindre selvkritiske og kan få svekket dømmekraft. På den ene siden, kan det gjøre at man våger mer, om man i utgangspunktet er sjenert og usikker. På den andre siden, kan det gjøre at man går utover grenser, enten hos seg selv eller hos partneren. Da kan man oppleve at man ikke ivaretar seg selv godt nok eller ikke fanger opp signaler hos den andre om hva den ønsker eller ikke ønsker. Det kan både ødelegge et forhold og i verste fall lede til handlinger som oppfattes som overgrep, som jo er straffbart.

Hvis det var noe annet du mente med spørsmålet ditt, kan du gjerne skrive inn på nytt.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut