Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Venninne med kjærlighetssorg

Hei! 

Venninnen min er veldig mentalt ustabil for tiden på grunn av kjærlighetssorg, jeg har aldri opplevd dette selv og vet ikke helt hvordan jeg kan hjelpe henne. 
Jeg prøver å gi henne råd og holde tankene hennes vekke fra det, men er vanskelig.. noen tips?

Gutt 17

Svar fra ungrus.no 24.06.2021

Hei!

Så fint for venninnen din at hun har deg. Kjærlighetssorg gjør vondt for den som opplever det og det kjennes veldig sterkt. Hos noen varer det bare et par dager og hos andre kan det ta måneder. At du er der for venninnen din er det viktigste og at du hører på henne. Noen med kjærlighetssorg kan oppleve alle råd de får som helt meningsløse. At hun tenker på eksen sin er helt naturlig, slik er det bare. Men å prøve å få henne med på ting som kan være bra for henne, kan være veldig godt. Oppmuntre henne, si at det kan være bra for henne å gjøre noe som i en periode kan få henne til å tenke på noe annet. Kanskje kan dere finne på ting sammen, alene eller sammen med andre. Sommeren er en god tid for å gjøre ulike uteaktiviteter. 

På sikt vil de sterke følelsene gjerne avta. De aller fleste opplever det. Om du opplever det vanskelig for henne etterhvert å være en støtte for henne så bør du involvere hennes foreldre. Du kan også oppfordre henne til å snakke med dem eller andre personer hun har rundt seg. Viktig også at ikke du føler at du har hele ansvaret på deg. 

Kan ellers tipse dere om temaet på ung.no

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut