Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Ubeskyttet sex

Hei!

Jeg er ikke den som hadde sex, venninna mi hadde i går med kjæresten sin. De sa de hadde ubeskyttet sex de første 10-20 min også tok på kondom. De sa han ikke var inne i henne men kan hun fortsatt bli gravid? Menstruasjonen hennes slutta på mandag, det er torsdag i dag og de gjorde det på onsdag.

Jente 13

Svar fra ungrus.no 15.04.2020

Hei jente 13 år! 

Ja, venninnen din kan bli gravid når hun har ubeskyttet sex. Men det avhenger av at gutten har hatt penis inne i hennes skjede og i kontakt med slimhinnene i vagina eller skjedevegg uten bruk av beskyttelse (kondom).  Du skriver at kjæresten ikke har vært inne i henne og da er det ikke noe fare for graviditet.  Likevel, mitt råd er å ha på kondom hele tiden, så slipper venninnen din og hennes partner å være urolige for dette i ettertid. Råd henne til å ta kontakt med skolens helsesykepleier eller helsestasjon for ungdom for veiledning. Helsestasjon for ungdom gir nødvendig veiledning også i disse spesielle koronatider og har helt sikkert et telefonnummer som kan benyttes for kontakt. Det samme gjelder de aller fleste steder for skolehelsetjenesten også. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut