Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Tegn på graviditet

Hei!

Hvordan merker jeg at jeg er gravid?

Jente, yngre enn 12

Svar fra ungrus.no 05.08.2020

Hei! 

Du lurer på på hvordan man merker at man er gravid. 

Det første en jente vil merke er at mensen ikke kommer som forventet. Veldig mange vil også oppleve at de går veldig ofte på toalettet for å tisse og at brystene blir ømme. For de aller fleste jenter som er blitt gravide er det også slik at de har vært i en situasjon der de har hatt ubeskyttet sex og vet at de kan være i en situasjon der de kan ha blitt gravid. Da vil jenta være ekstra obs på slike symptomer. For å sjekke om man er gravid, kan man ta en graviditetstest, som kan kjøpes på apotek eller i butikk. Graviditetstest tas som regel en uke etter uteblitt mens og om usikker mens, tidligst 14 dager etter samleie.

Du er en veldig ung jente og jeg håper virkelig ikke dette gjelder deg. Om det gjør det, at du av en eller annen grunn er i en slik situasjon, så håper jeg det er en voksen du kan prate med om dette som du kan stole på og som kan hjelpe deg. 

Med vennlig hilsen 

Aina Kjær 

Helseykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut