Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Symptomer i underlivet

Hei!

Jeg hadde sex med en person uten kondom og begynte å blø under samleiet (er ikke jomfru). Dagen etterpå hadde jeg sterke smerter da jeg tisset og fikk i ettertid påvist urinveisinfeksjon. Problemet er at jeg også oppdaget et åpent lite sår i underlivet som jeg frykter er herpes. Det klør ikke, gjør ikke vondt lenger etter medisinene jeg fikk mot urinveisinfeksjonen verken ved å tisse eller av å ta på såret, men såret blør ofte når jeg går på do. Har ikke oppdaget sår tidligere, så hvis det er herpes så må det være det første utbruddet. Symptomer som lett feber eller hodepine ved første utbrudd, har jeg heller ikke. I tillegg er jeg ganske sikker på at jeg har soppinfeksjon. Er det sikkert at jeg har fått herpes også?

Kvinne 18+

Svar fra ungrus.no 15.08.2018

Kjære kvinne, 18+!

Tiden fra smitte til utbrudd av herpes er angitt fra 2-12 dager, så dersom du merket såret med en gang etter samleie, er det mer sannsynlig at det er et "vanlig" sår. Men for å være sikker, anbefaler jeg deg å oppsøke lege eller helsestasjon for unge/unge voksne dersom du er i aldersgruppen. Der kan det tas prøve av såret og sjekkes for herpesvirus. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr
kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut