Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Seksuelt overførbare sykdommer

Hei!

Er det sant at homofile får sykdom når de har sex med enn annen homofil?

Mann 18+

Svar fra ungrus.no 03.10.2019

Hei.

Du spør om det er sant at homofile får sykdom når de har sex med homofile. Jeg vil anta at det er om menn som har sex med menn får sykdom du er interessert i å vite om.

Homofile menn kan være mer utsatt for smitte ikke på grunn av at de har sex med menn men på grunn av den seksuelle praksisen mange homofile mennn praktiserer. Det er flere homofile menn som praktiserer analt samleie enn menn som har sex med kvinner. Anus er en erogen sone og mange kan oppleve å bli seksuelt stimulert av å bli berørt i området rundt anus. Det er ikke alle homofile menn som liker analsex, men det kan oppleves fint når de som har analsex er enige om det. Det anbefales noen forholdsregler når en praktiserer analsex for at en skal oppleve både trygghet og nytelse. Dette kan du lese mer om på Sex og samfunn.

Så tilbake til om menn som har sex med menn kan få sykdom, er svaret ja, men det kan alle som har sex med en annen person få. Det viktigste er at sex praktiseres mellom personer som er enige og trygge på hverandre, og bruker kondom dersom man ikke har fast partner eller har analsex.

Jeg legger ved en lenke til ung.no der du kan lese mer om dette.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut