Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Seksualitet mellom søsken

Hei!

Er det normalt å ville gjøre seksuelle ting med lille broren min fks som å suge eller leke med kuken hans, han er 11 år gammel?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 17.08.2021

Hei!

Det er ikke helt uvanlig at søsken som er nære hverandre i alder kan leke leker som kan oppfattes som seksuelle, men dette er atferd som hos de aller fleste forsvinner lenge før barn kommer i puberteten. 

Å ville gjøre og å få noen tanker om noe, kan ikke reguleres av lover eller regler, men å sette ut slike tanker i livet vil være å utføre en straffbar handling. Sex mellom søsken kalles incest og er ikke lov. 

Seksuell omgang mellom bror og søster er regulert i strffelovens § 198; Den som har samleie med bror eller søster, straffes med fengsel inntil 1 år. Straff kommer ikke til anvendelse på personer under 18 år. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut