Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Redd for graviditet

Hei!

Jeg er livredd for å bli gravid! Er en nervøs jente 16 år. 1april hadde jeg veldig lyst til å ha samleie med kjæresten min, men vi hadde ikke kondom. Jeg går heller ikke på p-piller, så vi brukte ingen form for prevensjonsmidler. Jeg valgte å gjøre litt allikevel. Han var ikke helt inni meg og han kom ikke men det var veldig bløtt og my kom utav meg etterpå. Vi holdt på i kanskje 2 min. Mens han bare var halvveis inni meg, så var vi ferdig.
Jeg skal få mensen 6. april. Er det sjanse for at jeg har blitt gravid?

Jente 16

Svar fra ungrus.no 06.04.2020

Hei, 

Du skriver at du er livredd for å bli gravid. Fakta er at når du har samleie med en som ikke bruker kondom og han er litt inne i deg, så er muligheten der for at du kan bli gravid. Selv om han også trekker seg ut av deg før han får utløsning kommer det noe sæd ut før selve utløsningen. Så det å ta penis ut før utløsning ("hoppe av i svingen") er en veldig usikker metode. Muligheten for en eventuell graviditet er til stede, men du kan ikke vite sikkert før du har fått eller ikke får mensen. 

I dag er det 6. april og den dagen du skal få mensen. Om ikke du får mensen i dag så kan den være forsinket i en uke også, siden du nå er så redd for å bli gravid. Mensen blir av og til veldig påvirket av de følelsene vi får knyttet til slik uro og vil da veldig lett bli forsinket. Om mensen uteblir, så kan du også først ta en graviditetstest 10 dager etter forventet mens og vi sier også at en ikke kan stole på en negativ graviditetstest før det er gått 3 uker fra ubeskyttet samleie. Om du nå før mensen, kan du være rolig på at du ikke er blitt gravid, og jeg anbefaler deg veldig sterkt å ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for å få prevensjon.
Hvis ikke, må du be kjæresten din om å bruke kondom. Om dette er i orden, vil du også oppleve det mye tryggere å kunne utforske hverandres seksualitet på en god måte, uten engstelse for en eventuell, uønsket graviditet. 

Med vennlig hilsen

Aina kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut