Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Pubertet og penisstørrelse

Hei!

Jeg er en gutt på 17 år og merker at penisen ikke har vokst siden jeg var liten. Det er et problem fordi den er veldig liten og jeg har gått i puberteten for 1 år siden i høyde og stemme, men ikke penis lengde og størrelse.

Gutt 17

Svar fra ungrus.no 10.08.2023

Hei! 

Et sted mellom 9 og 17 årsalder starter puberteten. Det kan være veldig frustrerende å være den siste av guttene som begynner på denne forandringen. Alle forandringer som skjer i kroppen gjennom puberteten styres av hormoner. De første tegn på at penis utvikler seg er at huden på pungen skifter farge til litt mer rødlig. Ikke lenge etter dette begynner testiklene å vokse. Penis begynner gjerne å vokse ca et år etter at det har begynt å skje endringer i pungen og styres av kjønnshormonet testosteron som produseres i testiklene. Igjen så er det slik at det varierer når det starter og når det er helt ferdig. På sidene til ung.no vil du finne svar på det meste av det du lurer på om pubertet og penisutvikling. Husk at du begynte i pubertet for ca 1 år tilbake og det kan ta 4 - 5 år hos noen før de er helt gjennom pubertet og testikler og penis er ferdig utviklet. Er du fremdeles usikker anbefaler jeg deg en time hos fastlegen . 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut