Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Overgrep av bestefar

Hei!

Hva skal jeg gjøre om bestefar fingrer meg?

Jente 16

Svar fra ungrus.no 31.01.2019

Hei Jente 16 år!

Om du opplever eller har opplevd å bli fingret av din bestefar, er det veldig viktig at du sier fra til en annen voksen. Om det er vanskelig for deg å si fra til dine nærmeste foresatte, så si fra til lærer, helsesykepleier eller en annen voksen du stoler på. Du kan også ringe telefonnummer 116 111 som er til Alarmtelefonen for barn og unge. Når du ringer det nummeret vil du treffe på gode, kompetente barnevernspedagoger som vil hjelpe deg videre.

Ingen voksne, heller ikke voksne familiemedlemmer som for eksempel en bestefar har lov til å ta på barn eller barnebarnet  på en seksuell måte. Det er heller ikke lov til å tvinge barn til å berøre voksnes kropp eller kjønnsorganer. Seksuelle berøringer mellom voksne og barn er ulovlig og kan føre til fengsel for den som forgriper seg. Barn og unge som blir utsatt for seksuelle overgrep har ingen skyld. Om det skjer, er det viktig at du melder fra til en voksen som kan hjelpe deg videre og forhindre at bestefar skal forgripe seg på deg eller andre i fremtiden.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepeleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut