Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Mye krangling hjemme

Hei!

Jeg har ikke det så veldig bra hjemme, jeg krangler med mamma hver dag, flere ganger om dagen for bare en liten ting og store ting. Jeg blir redd av dette. Mamma sier hun skal dra, altså stikke av gårde.
I stad så krangla mamma og pappa på grunn av meg, og broren min tror jeg skjønner hvor vanskelig jeg har det. Jeg har lyst til og flytte til besteforeldrene mine i en periode,  de bor ikke så langt unna.

Jente 13

Svar fra ungrus.no 03.01.2023

Hei! 

Du skriver at du krangler veldig mye med mammaen din og at dere kan krangle flere ganger hver dag. Du beskriver en hverdag som for tiden oppleves vanskelig og som gjør deg redd. Det er vondt å ha det slik som du har det nå.
Du sier ingenting om hva slags forhold du har til faren din, men det kommer frem at moren din og han også krangler. Det er de voksne i hjemmet ditt som har ansvaret, og noen ganger er det dessverre slik at de voksne går inn på et feilspor de ikke kommer ut av.
Om du kan få til å prate med pappaen din, kan du si til han at du nå opplever dette så vanskelig at du blir redd og du ønsker å bo en periode hos besteforeldrene dine. Om dette er en mulighet kan det i en periode være en god løsning. Samtidig mener jeg at mammaen din bør få vite hva det gjør med deg at dere to stadig krangler. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen din, som kan hjelpe deg videre. Om det finnes familieveiledning der du bor er også dette en mulighet som kan veilede foreldrene dine til å få til bedre kommunikasjon i familien. Jeg håper du får til å snakke med en voksen i familien din om hva kranglingen nå gjør med deg. Om ikke du får til det, eller det ikke fører til noe, så råder jeg deg til å snakke med helsesykepleier eller lærer på skolen, som kan bistå deg videre.
Blir det verre hjemme og du opplever at det ikke skjer noe, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge.
Husk at det er de voksne i familien sitt ansvar å gi deg et trygt hjem der du skal slippe å være redd. 

Med vennlig 

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut