Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Hvordan si nei til sex?

Hei!

Hvordan sier man nei til sex?
Jeg fikk en kjæreste på 17, og han vil ha sex, men det vil ikke jeg.
Nå er jeg redd for at han skal slå opp. Han er en ganske grei person og jeg vil ikke miste han.

Hilsen redd jente på 13

Svar fra ungrus.no 30.04.2019

Hei jente 13 år!

Du har en kjæreste som er 17 år og du lurer på hvordan du skal si nei til sex. Det kommer frem at du allerede har sagt nei til å ha sex. Det skal være nok og det skal kjæresten din respektere.
Du skriver videre at du er redd for at han skal slå opp med deg fordi du ikke ønsker å ha sex med han. Jeg ber deg å vurdere å slå opp med han om han ikke respekterer deg og ditt nei til sex. 
Å mase seg til sex med en person som ikke er klar for det, og som også er under den seksuelle lavalder, er ikke lov. Det er ikke greit å ha en kjæreste som gjør deg redd og usikker.

Vi har en seksuell lavalder i Norge som skal beskytte barn og unge under 16 år om å bli utnyttet av personer over 16 år. 

Du er en ung jente som skal respekteres for den du er, og du skal respekteres for ditt nei til sex.
For at sex skal bli en fin og god opplevelse, må begge ville det og ønske det, og det kan for deg ennå bli noen år til, og det er helt ok.
Jeg legger ved en lenke til en artikkel på ung.no om hva loven sier om seksuell lavalder. Titt litt på den og snakk gjerne med kjæresten din om den.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut