Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Hvordan fikse å være gay?

Hei!

Jeg er gay og vet ikke hvordan jeg skal fikse det!

Annet, yngre enn 12 år

Svar fra ungrus.no 12.11.2021

Hei! 

Du lurer på hvordan du skal fikse å være gay. Det viktigste for deg er å bare være akkurat den du er.
Hvordan ønsker du å være med og mot andre og med deg selv? Hvordan ønsker du å fremstille deg selv overfor andre? Overfor familie, venner, lærere osv.
Det kommer frem av spørsmålet at du er under 12 år og da tenker jeg også det er viktig å gi deg litt rom og tid til å finne ut av ting.
Å være gay er ikke nødvendigvis så annerledes enn å være hetero. Det vil si at du får følelser for en person av samme kjønn.
Puberteten og ungdomstiden er en tid der kropp og sinn er veldig i endring. Uansett legning så opplever mange ungdommer at det er perioder som kan kjennes vanskelige både med tanke på hvem en er, hvilken rolle en har, seksualitet osv.
Jeg håper du har gode folk rundt deg du kan prate med som kan gi deg veiledning og omsorg på veien. Om du trenger noen trygge voksne å snakke med, så kan du kanskje snakke med læreren din eller skolehelsetjenesten der du går på skole. Kanskje er det en Helsestasjon for ungdom i nærheten med noen du kan prate med om du har behov. 

Viktigst, gay eller ikke: vær deg selv!

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut