Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Graviditet og rus

Hei!

Er 26 år gammel: Mistet min datter på 3 årsdagen hennes i 2023. Nå er jeg gravid igjen. Sluttet med rus den dagen jeg fant ut jeg var gravid, men alle sier jeg burde ta abort.

Hva er ulemper/fordeler med en abort?

Kvinne 26

Svar fra ungrus.no 05.06.2024

Hei! 

Du skriver at du i fjor mistet datteren din og at du nå er gravid. Du skriver også at du sluttet med rus den dagen du fant ut at du var gravid og at "alle" sier du bør ta abort. Deretter spør du om ulemper/fordeler med en abort.

Når jeg leser spørsmålet ditt er det flere uklare faktorer som vil ha betydning for en rådgivning. Hvorfor mener alle at du bør ta abort? Hva med pappaen til barnet? Er pappaen til barnet involvert eller er han ikke det? Hva slags historie ligger bak at alle har en oppfatning av hva du bør gjøre? Jeg lurer også på hva som har skjedd når du skriver at du har mistet datteren din. Døde datteren din, har du vært gjennom et stort tap og er i en sorgprosess som følge av det, og hva er da historien?

Når du skriver at "alle" sier at du bør ta abort, kan jeg også lure på om årsaken til det kan være at du har brukt rus en tid og at datteren din, som du har mistet, er plassert hos andre som har omsorgen for henne. Dette er en antagelse fra meg ut fra det du skriver. 

Det blir ikke riktig av meg å skrive ned fordeler og ulemper med å skulle ta abort. Alt vil avhenge av deg og din historie. Uansett valg du tar, så er det ditt valg og det valget vil være det som er riktig for deg. Du har krav på god og saklig veiledning og informasjon ut fra ditt ståsted og dine behov.

Om du har en god fastlege bør du ta kontakt med legen for en time så fort som mulig. Er det andre tjenester der du bor, så oppsøk gjerne de for en prat, så du har noen å "spille ball med".

Amathea er en veiledningstjeneste som kan gi deg god støtte og veiledning i en slik fase du er i nå, det gjelder uansett historie. 
Du kan ringe eller chatte med dem. 

Uansett valg du tar i den situasjonen du er i nå, så håper jeg du får god og kyndig veiledning og bistand til det du har behov for. Mine antagelser over her kan være feil og det kan være andre råd som kunne vært bedre. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut