Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Gravid 14-åring

Hei!

Jeg har tatt graviditetstest, og helsesøster har sett den.

Jeg er gravid!

Hva skal jeg gjøre?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 14.05.2019

Hei!

Du skriver at du har tatt graviditetstest som viser at du er gravid. Du skriver at helsesykepleier har sett denne testen, men ikke at du tok testen hos henne. Kanskje har du allerede pratet om dette med dine foresatte og dilemmaet ditt har løst seg.

Om ikke det er løst, så anbefaler jeg deg at du oppsøker skolehelsetjenesten eller Helsestasjon for ungdom og får råd og veiledning gjennom dem. De vil  ta en ny test for å bekrefte graviditeten og de vil finne ut hvor mange uker gravid du er.  Det er ingen klar fasit på hva du bør gjøre, men det er viktig at du ikke venter med å oppsøke skolehelsetjenesten eller Helsestasjon for ungdom. De kan også hjelpe deg med å snakke med dine foresatte hvis du ønsker hjelp til det.

Det er viktig at du nå har noen trygge voksne rundt deg som kan være sammen med deg og at dere i fellesskap kan komme til løsninger for hva som nå bør gjøres.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesyskepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut