Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Dopet på byen?

Hei!

Jeg er 20 år. Jeg var på vors, men drakk lite. Jeg pleier drikke 50 cl med 40% på vors også en øl på byen. Da husker jeg gjerne ikke alt, men store deler av kvelden. I helgen drakk jeg en halv vin (12%) og en drink på byen. Jeg husker ish 2 timer etter det. Vet jeg ikke kjøpte mer selv. Men aner ikke hva som har skjedd. Våkna opp dagen etter, svært forvirret og lå naken ved siden av en fyr jeg aldri hadde sett før. Han sa vi hadde hatt sex, noe jeg ikke husker. Jeg har vondt nedentil og var kvalm i 3 døgn etter denne kvelden. Kan det ha vært dop innblandet?

Jente 20

Svar fra ungrus.no 22.12.2022

Hei! 

Du er engstelig for om du kan ha opplevd å bli dopet ned på en kveld på byen. Historien du forteller kan tyde på at du har det, men det kan også være at du har drukket mer enn det du nå husker eller undervurderer alkoholens virkninger. Du forteller at du tidligere har opplevd  ikke å huske alt som skjer på en kveld på byen og at du da bare har drukket alkohol. Eneste måten å vite  om du er blitt dopet eller ikke er å kontakte helsepersonell (legevakt, da det oftest skjer i helger) som kan ta blodprøve og urinprøve for på den måten å fastslå hva du evt kan ha fått i deg. 

Det at du våkner opp dagen etter ved siden av en fyr som forteller deg at dere har hatt sex og du ikke husker noen ting av dette er også tegn på at du kan ha blitt dopet. Det er heller ikke lov å ha sex med en person som ikke kan gi samtykke, så du kan ha blitt utsatt for et overgrep.  At du har hatt vondt nedentil kan være tegn på at du har hatt sex. At du hadde kvalme i noen dager kan skyldes dop, og det kan også skyldes hendelsen i seg selv, det å ha vært med på noe du ikke helt vet hva er. Hukommelsestap er også et vanlig symptom på at en kan ha vært dopet. Noen kan oppleve at hukommelsen kommer tilbake og at en begynner å huske flere ting i bilder av hva som skjedde. Om det nå er flere dager siden dette har skjedd og det er for sent til å finne ut hva  du eventuelt kan ha fått i deg, kan det likevel være lurt med en tur til fastlegen din, helsestasjon for ungdom eller voldtektsmottak for å få sjekket deg og for å få en prat med noen som kan hjelpe deg til å få sortert det du har vært utsatt for. Den følelsen av å ha vært utsatt for noe du ikke helt vet hva er kan gjøre at du har behov for å prate med noen.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut