Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Bekymret for venninnes forhold til sex

Hei!

Hva gjør man hvis venninnen din snakker som sex hele tiden og klarer bare ikke å stoppe. Hun sier at hun har ligget med masse gutter hele tiden og man mistenker at hun er seksuelt frustrert og trenger hjelp.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 09.03.2020

Hei jente 14 år! 

Du formidler en bekymring for venninnen din som snakker om sex hele tiden, som du skriver. Venninnen din sier hun har ligget med masse gutter. 

Om venninnen din er like gammel som deg, kommer ikke frem i det du skriver. Uansett om hun er like gammel som deg eller ikke så kan du stille spørsmål til henne om det hun sier. Hvem er alle de hun har ligget med, hvorfor ligger hun med så mange, blir hun presset til det eller er det noe hun ønsker, er venninnen urolig for at hun skal bli smittet med en seksuelt overførbar infeksjon, er hun bekymret for graviditet osv.
Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år, og den er til for blant annet å beskytte unge mot overgrep av voksne. Jeg vil også råde venninnen til kontakt med en voksen og veldig gjerne helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. Er dette en god venninne kan du formidle til henne at du blir urolig for henne og redd for at hun skal ha opplevd noe som ikke er så ok. Si at du blir bekymret for henne og det fokuset på sex som du opplever at hun har. 

Om venninnen din ikke ønsker å prate med en voksen om dette og du fortsatt er urolig for henne kan du ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller en annen voksen for å få veiledning og råd. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut