Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Å angre på sex

Hei!

Hvis jeg har hatt samleie med noen jeg angrer å ha gjort det med.
Er det noe jeg kan gjøre for å føle meg bedre?

Annet 13 år

Svar fra ungrus.no 02.03.2020

Hei!

Det er ikke så uvanlig at en kan angre på at en har hatt sex. Det er en vond følelse og det kan kjennes veldig ubehagelig å tenke på det i ettertid. Etter en stund vil det mest sannsynlig ikke være så ille å tenke på det, og du kan kanskje også bruke den erfaringen til å lære noe av. Neste gang kan du tenke deg litt ekstra om, på om du virkelig vil ha sex med den personen, og du vil kanskje også vente til du er litt eldre.

Kanskje vil det også være naturlig at du prater sammen med den personen du hadde sex med og forteller at dette har blitt vondt å tenke på i ettertid.

Om en tenker mye på det, så kan det også være fint å snakke med en voksen person som en stoler på, kanskje skolens helsesykepleier eller en forelder.
Det er nå en gang slik at det som er gjort, det er gjort, og om dette gjelder deg, så går jeg ut fra at dette skjedde frivillig med en person som er i nærheten av deg på alder.
Jeg gjør oppmerksom på at den seksuelle lavalder er 16 år og loven er der for å beskytte barn fra å bli utnyttet av voksne.

Jeg tenker at det viktigste er å lære av det du har gjort. Du får ikke gjort noe med at du har hatt samleie med noen, men neste gang du er usikker, så kan du vente til du er helt sikker.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut