Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Tenker mye på rus

Hei!

Hvorfor tenker jeg så mye på rus?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 30.04.2024

Hei jente 14! 

Takk for at du skriver til oss i ungrus.no 

Du spør hvorfor du tenker så mye på rus. Jeg lurer da på hvorfor du stiller det spørsmålet. Kjenner du noen som bruker mye rusmidler eller har du lyst å prøve det selv?

Det er forskjellige grunner til at vi mennesker bruker rusmidler. Noen synes det kan virke spennende, og noen velger å ruse seg for å få bort ting som er vondt, det kan være både fysisk/ og psykisk smerte og/eller vanskelige følelser. Noen ruser seg for å få mer selvtillit og mot.

Rusen kan gi lindring, nytelse og identitet der og da, men på sikt kan det som har vært vanskelig bare bli mer vondt jo mer en bruker rusmidler for å få det bedre. 

Jeg tenker det er viktig at du prøver å finne ut av hva som er akkurat dine grunner til at du tenker mye på rus. Det er ikke så lett å gjøre alene, så jeg anbefaler deg å snakke med en voksen du stoler på om disse tankene. Det kan være en i familien din eller kanskje en lærer eller helsesykepleier på skolen?

Du er ikke alene om å ha slike tanker! 

Håper du finner en god måte å tenke om og å forholde deg til rusmidler på!

Med vennlig hilsen

Ann Christin Haugen 

Spesialutdannet sosionom 

Avdeling for rus og avhengighetsbehandling 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut