Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Sønn har hasjgjeld

Hei!

Min sønn, som fyller 18 år i september, forteller meg nå at han skylder 8000,- for hasj han har kjøpt.. Om ikke dette betales nå, stiger prisen til 10.000,- Hvordan få stoppet dette? Må man «bare» betale? Det er ikke en sjans for at min sønn kommer til å oppgi hvem han skylder pengene.

Mor

Svar fra ungrus.no 05.05.2022

Hei! 
Det må være frustrerende for deg som mor å stå på siden og se på sønnen din som står i en fortvilet situasjon. Du stiller et legitimt spørsmål, om "man må betale"? Det høres ut som din sønn har klart å vikle seg inn i noe som kan være vanskelig å komme utenom, nemlig å "måtte" betale tilbake narko-gjeld. Vi er kjent med at kreditorer fra rusmiljøet sjelden gir seg. "Miljøet" vil ha pengene sine. Vi vet også at vold og trusler kan være virkemidler de bruker for å få inn pengene.

Vet at foreldre har søkt råd hos andre foreldre til barn i rusmiljøet. I tillegg finnes det et kriminalitetsforebyggende team i kommunen og Politi som kan kontaktes for slike råd.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt og at det ordner seg på best tenkelige vis. Dette kan også være en vekker for sønnen din, som kanskje medfører at han forstår alvoret i å være i befatning med det kriminelle miljøet. 

Vennlig hilsen

Carina Egeland

Avgiftningsposten,

Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut