Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Ryggsmerter og medikamentavhengighet

Hei!

Jeg er en dame på 70 år som slet med ryggskader. Jeg hadde tatt 3 operasjoner, men smertene kom tilbake etter hvert. Den 4 operasjonen gikk veldig galt i 2015. De kom til å kappe en del av nerveroten så jeg går med konstante smerter og jeg fryser hele året fra underlivet ned til tærne. Jeg har kolossale smerter hver dag. Jeg fikk noen medisiner av overlege, som ikke hjalp. Så fikk jeg den ene smertestillende etter den andre. De hjalp litt men gikk fort over. Til slutt fikk jeg Oxy Contin sammen med Vival og sovemedisiner. Dette hjalp en stund med legen økte dosen med Oxy Cointin. Jeg prøver ikke å øke medisinene mer, men merker at jeg mister hukommelsen.
Smertene blir bare verre hvis jeg øker dosen,så det prøver jeg ikke å gjøre.
Mannen min sier jeg har blitt et annet menneske og vil gå bort fra meg hvis jeg ikke slutter. Jeg klarer å stoppe et par dager, men så får jeg utrolig smerter igjen, jeg får også frysninger så jeg kan ikke gå ut, jeg ligger under et elektrisk varmeteppe. Har noen noe hjelp jeg kan ta, jeg er redd for å ta livet mitt.

Mvh. N.N.

Svar fra ungrus.no 16.02.2024

Hei og takk for at du skriver til oss i ungrus.no! 

Det høres vanskelig ut slik du har det nå. Jeg forstår at symptomtrykket er så stort at du er redd for hva det kan gjøre med deg. Jeg anbefaler at du snakker med din fastlege om alt dette du beskriver. 

Det er vanskelig å trappe ned på slike medikamenter på egenhånd, spesielt når du har mye smerter. 

Fastlege kan henvise til smertepoliklinikk og/eller avdeling for rus og avhengighetsbehandling (ARA), alt etter hva du trenger utfra din problematikk. I noen tilfeller samhandler de to avdelingene for å gi pasienter med liknende problematikk en helhetlig behandlingsplan. 

Opplever du at det er en fare for at du kommer til å skade deg selv eller ta livet ditt, skal du alltid ringe 113. Nødetaten vil hjelpe deg i en slik akutt situasjon og vil bistå deg slik at du får videre hjelp.

Håper du får den hjelp du trenger!

Jeg ønsker deg alt godt! 

Med vennlig hilsen 

Ann Christin Haugen 

Spesialutdannet sosionom 

Avdeling for rus og avhengighetsbehandling 

Sørlandet sykehus 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut