Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Datter med epilepsi bruker kokain

Hei!

Dattera mi har dratt til Spania og er blitt rusavhengig på kokain, noe som gjør at jeg er redd for henne da hun har epilepsi og holdt på lenge med kokain og alkohol.

Mamma, 41

Svar fra ungrus.no 15.11.2023

Hei mamma 41! 

Du skriver at du er bekymret for din datter som har epilepsi og som bruker alkohol og kokain. Jeg forstår at du er bekymret. 

Jeg har konferert med lege på avdelingen for å kunne gi deg følgende informasjon.

Om datteren din går på medisiner mot epilepsi, kan det være en uheldig kombinasjon å blande med rusmidler. Det er også kjent at de fleste rusmidler, inkludert alkohol og kokain kan fremprovosere epileptiske anfall, og hos en person som allerede har epilepsi kan det være enda mer sårbart. Det er aldri helt trygt å ta rusmidler uavhengig om en har epilepsi eller ikke. Rusinfo.no gir en generell info om kokain.

Jeg vil også anbefale dette infoskriv om alkohol og epilepsi, laget av epilepsiforbundet. Nederst står kontaktinformasjon til epilepsiforbundet. Der finner du erfarne rådgivere som kan gi deg råd og/eller noen å snakke med. 

Jeg håper dette kan gi deg noen svar på det du lurte på. 
 

Vennlig hilsen

Ann Christin Haugen 

Spesialutdannet sosionom 

Avdeling for rus og avhengighetsbehandling 

Sørlandet sykehus 

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut