Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Bekymret for brorens rusmiddelbruk

Hei!

Broren min røyker både weed og hasj. Han er to år eldre, og jeg begynner å bli litt bekymra for han fordi denne helgen hadde han røyket både amfetamin og tatt noe ADHD-piller.
Han elsker å røyke hasj, er litt usikker på hvor mye han røyker men sånn som han snakker, røyker han ofte. Mest for å imponere jenter, da har de noe å prate om.. hva skal jeg gjøre? Det er begynt å gå rykter om han på bygda.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 10.11.2022

Hei jente 14! 

Takk for at du skriver til oss i ungrus.no 

Du skriver at du er bekymret for broren din som ruser seg. Jeg forstår at du er bekymret og at du lurer på hva du skal gjøre. 

Det du bør gjøre er å dele din bekymring med en voksen du stoler på. Har du pratet med foreldrene deres om dette?
Mange søsken eller kompiser jeg har pratet med kan si de kvier seg for å si det til foreldre eller lærer da de er redde for å bli oppfattet som "snitch". Det er viktig å skille mellom det å sladre på noen og det å dele sin bekymring for noen. Han er heldig som har ei søster som bryr seg. 

En voksen kan informere og veilede om tilbud som finnes i kommunen. Eks. på hjelpetilbud er helsestasjon for ungdom  og ungdomstjenesten

Ønsker deg alt godt! 

Vennlig hilsen

Ann Christin Haugen

Spesialutdannet sosionom

Avdeling for rus og avhengighetsbehandling 

Sørlandet sykehus  

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut