Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan få kontakt med en jeg liker?

Hei!

Jeg er 11 år, jeg har hatt kjæreste før, men ikke nå lenger. Jeg liker en gutt i samme klasse som både exen min og jeg går i. Han er veldig søt, snill, og grei mot meg, men jeg vet ikke hvordan jeg skal spørre han. Jeg har tenkt å spørre han en eller annen gang, men han er jo bare med gjengen i klassen min. 
Jeg er også med i den gruppa, men vi får aldri snakka sammen fordi han nesten alltid er med vennene sine og gruppa og nesten aldri bare med meg eller helt alene... hva skal jeg gjøre?

Jente 11

Svar fra ungrus.no 02.11.2021

Hei!

Så fint at du liker en i klassen og at han både er søt, snill og grei mot deg!
Du lurer på hvordan du skal spørre ham, og da regner jeg med at du mener å spørre om han vil være kjæreste med deg. 
Det er ingen fasit på hvordan man skal nærme seg en person man liker, og det er mange måter som kan være like bra.
Noen ganger kan det være greit å hoppe rett i det, men av og til kan det være lurt å finne ut om han liker deg også, først. Hvis man er interessert i noen, gir man ofte denne personen litt ekstra oppmerksomhet. Man søker blikkontakt, man er interessert i det den andre snakker om, man holder seg gjerne litt i nærheten av hverandre og kan foreslå å finne på ting sammen.
Hvis du vil sjekke ut om han liker deg spesielt godt, kan du jo prøve å få blikkontakt, og se om han møter blikket ditt på en fin måte. Hvis han gjør det, kan du prøve å bli bedre kjent med ham ved å stille ham spørsmål om ting du har lyst å vite om han eller om noe både du og han er interessert i.

Det er du som kjenner deg selv og denne gutten, men kanskje du har en venn eller en voksenperson som også kjenner dere, som kan gi deg noen tips?

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut