Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Hva vil gutter ha?

Hei!

Jeg lurer på hva gutter egentlig blir kåte av eller hva de egentlig har lyst til når de er i ung alder, mange gutter er bare opptatt av modelltynne jenter og med bra utseende. Dette går utover press.

Men jeg lurer på hva egentlig gutter vil ha. Plis svar på dette.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 31.10.2018

Hei jente 14 år!

Mange gutter kan være ubetenksomme når det gjelder å kommentere utseende og hvem som er fine. De kan også bli tøffere med å kommentere jenters utseende når de står flere sammen.  

En undersøkelse for noen år siden spurte gutter og jenter om hvorfor de ville ha sex med noen. Over 90 % av gutter og jenter svarte at det var på grunn av kjærlighet eller forelskelse. Ikke på grunn av utseende. 
Når gutter skal ha sex de første gangene er også de ofte usikre. De som utvikler en god seksualitet er de guttene og jentene som klarer å uttrykke hvordan de liker å bli tatt på og som sier hva de ikke liker.

Det at du selv kan være fornøyd med kroppen din vil også gjøre deg mer avslappet den dagen du skal ha sex. Mange jenter synes det kan være verre å vise seg naken enn å ha sex. Det er jo trist, men helt forståelig med det presset du nevner. Mitt råd er likevel at du gjør det du kan for å si fine ting til deg selv. De fleste gutter forelsker seg på samme måte som jenter. Da er jo den man forelsker seg i, den fineste man vet om. 

Både gutter og jenter kan like å kose med hverandre, uten at man har samleie. Gjennomsnittsalder for første samleie er 16,9 år for jenter. Det betyr noen begynner før og andre senere. Det viktigste er at du ønsker det selv og ikke blir presset til det. Tenk på hva du ønsker, i stedet for å tenke på hva gutten vil ha. (Du kan øve deg med å onanere for å finne ut hva du liker).
Når du skal ha sex er det kjempeviktig at du tør å si hva du liker og ikke liker. Og selvfølgelig også sjekker ut hva partneren din ønsker. På den måten får både du og gutten det dere vil ha. 

Vennlig hilsen

Irene Sande

Seksualrådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut