Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Totalt tobakksforbud?

Hei!

Finnes det en region/øy i verden hvor det er forbudt å selge tobakk?
Har det noe med religion å gjøre?
Hva skal til for at det blir totalforbud å selge tobakk? Kunne ikke skjedd i Norge. Lang tid frem?

Mvh voksen kvinne

Svar fra ungrus.no 30.08.2021

Hei!

Mange land har ulike restriksjoner knyttet til salg og bruk av tobakk, blant annet forbud mot å røyke innendørs. Det viser seg å være vanskelig å få en oversikt over land hvor det er forbudt å selge tobakk. Det eneste landet vi med sikkerhet har et slikt forbud er Bhutan. Det har nok ikke så mye med religion å gjøre, men er mer med tanke på folkehelse.

De ulike restriksjonene og opplysningskampanjer (blant annet advarsler på sigarettpakkene) har ført til at mange har sluttet å røyke og at stadig flere lar være å begynne med det. Det kan hende at røyking dør ut av seg selv ettersom få unge begynner å røyke. Det er også en nedgang i bruk av snus blant unge.

Dersom det er veldig få som bruker tobakk vil det muligens bli lettere å få aksept i befolkningen for et totalforbud. Hvor lenge det vil være til, er usikkert.

Håper dette ga deg noe svar.

Vennlig hilsen
 
Benny Klokkervold
 
Rådgiver
 
ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut