Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Skoleoppgave om kriminalitet

Hei!

Er det mulig å skape et samfunn uten kriminalitet? Hvilke konsekvenser har kriminalitet for et samfunn og for menneskene som bor i samfunnet? Hva er årsakene til at samfunnet straffer mennesker som begår lovbrudd? Hva er årsakene til at mennesker begår kriminelle handlinger?
Det er en skoleoppgave og jeg trenger hjelp.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 18.04.2023

Hei!

Du har fått en spennende skoleoppgave om ulike sider ved kriminalitet. Hensikten er nok at du selv skal reflektere over disse spørsmålene.

Jeg legger ved et par lenker, som jeg håper kan være til hjelp før du går i gang: Definisjon på kriminalitet (jusleksikon.no), Kriminalitetens samfunnsmessige kostnader (regjeringen.no) og Slik kan kriminalitet forebygges (forskning.no).
Både ungrus.no og ung.no har tidligere svart på spørsmål om kriminalitet. Disse svarene finner du om du skriver "krim" eller "kriminalitet" i søkerfeltene.

Lykke til med oppgaven!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut