Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Rar kontakt med politiet

Hei!

Jeg er en voksen på 30 år. Jeg gikk ut på natten bare fordi jeg ville ha frisk luft, men så kom to politimenn og spurte "går det bra?". Jeg hørte dem ikke fordi hadde musikk i ørene, men når jeg så dem komme mot meg jeg ble litt sånn "eeh, hvorfor?".
Jeg drikker ikke, snuser heller ikke, bare helt vanlig gå tur ute, men synes det er rart at politiet kom sånn og spurte etter meg.

Kvinne 30

Svar fra ungrus.no 02.04.2024

Hei!

Du skriver at du har gått ut midt på natten for å få frisk luft. Så kom to politimenn bort til deg og spurte om du hadde det bra. Det virker som at du tolker henvendelsen fra politiet som at de mistenker deg for å gjøre noe galt, noe du ikke gjorde. 

Ut fra tidligere erfaringer og hvilket forhold vi har til politiet, vil noen synes det er ubehagelig og kanskje skremmende å bli kontaktet av dem. Andre vil synes det er trygt å oppleve at politiet er til stede og bryr seg.

I ditt tilfelle kan du kanskje tenke at politiet rett og slett bare ville sjekke at en voksen kvinne som går alene ute midt på natten har det bra, slik de spurte om? Kan du tenke at det er omtanke i politiets handling og at du kunne fått en mulighet til å få hjelp dersom du hadde hatt behov for det? Vi kan ikke vite hvorfor de kontaktet deg, men ut fra det du forteller, avklarte de bare situasjonen og du fikk gå videre.

Jeg håper du kan slå deg til ro med det.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut